Vergelijk Energie

 

Vergelijk energie via Consumind Energie. Energie vergelijken is een klusje waar niet iedereen gek op is. Het grootste deel van Nederland hoort hierbij. Wij hebben dan ook een manier voor je gevonden om energie vergelijken makkelijker en sneller te maken. Via onze energievergelijker kun je zien wat je zou betalen bij meer dan 32 energieleveranciers. Wil je daarna overstappen? Dan regelen we het voor je.

Keuzes bij energie vergelijken

Sinds 2004 mag je in Nederland zelf een energieleverancier kiezen. Bij energie vergelijken heb je dan ook de keuze uit meer dan 32 energieleveranciers. Vergelijk energie ook aan de hand van groene  of grijze stroom, soort contract en de looptijd van je energiecontract.

energie vergelijk

Tijdens energie vergelijken heb je dus keuze uit groene of grijze stroom. Dit heeft te maken met de manier van produceren. Groene stroom wordt opgewekt uit biomassa, windenergie, zonne-energie en waterkracht.

Dit is de milieu vriendelijke manier van energie produceren. Grijze stroom wordt opgewekt uit gas, steenkool en kernenergie.  Een stuk milieu onvriendelijker dus. Tegenwoordig is groene stroom goedkoper dan grijze stroom.

Om de Nederlandse huishoudens te stimuleren meer groene stroom te gaan gebruiken.  Ook heb je de keuze uit verschillende looptijden bij het contract. Zo kun je kiezen uit een maandelijks opzegbaar contract, maar ook uit een 1-, 2,- 3,- 4,- of 5-jarig contract. Consumind adviseert om je contract altijd vast te zetten voor een looptijd van 2- of 3 jaar. Zo heb je langer voordeel van lage energietarieven.

 

Verbruik is belangrijk

Bij energie vergelijken is het belangrijk dat je exact weet wat je in het voorgaande jaar hebt verbruikt aan stroom en gas. Aan de hand hiervan kunnen we je huidige maandbedrag vergelijken met het maandbedrag gebaseerd op jouw verbruik bij verschillende energieleveranciers.

 

Energie vergelijken via Consumind

Je kunt via Consumind gemakkelijk en snel energie vergelijken. Na het invullen van je gegevens houden wij je kosteloos op de hoogte van alle veranderingen in de energiemarkt en van de voordeligste energieleveranciers. Gebruik maken van de energievergelijker van Consumind is dan ook geheel kosteloos en vrijblijvend. Mocht je voordeliger uit zijn bij een andere energieleverancier, dan helpen wij je graag bij de overstap, gratis. Consumind, prettig geregeld.