Diensten

Interactieve workshop

De workshops zijn een leuke en leerzame manier om uw medewerkers of klanten tijdens een evenement met Het Nieuwe Rijden/EcoDriving kennis te leren maken. Workshops zijn een speelse manier om met de basis principes kennis te maken. Elke deelnemer krijgt 0,3 liter brandstof en de basisinstructie EcoDriving. Aan het eind van de rit krijgt de deelnemer feedback over brandstofgebruik, CO2 uitstoot schakelmomenten, versnellingen, snelheid, afstand, etcetera. Alle deelnemers kunnen op een lijst worden gezet en de beste rijder kan een prijs krijgen. Deze workshops zijn dus een leuke interactieve kennismaking met Het Nieuwe Rijden/EcoDriving en kan ingezet worden op duurzaamheidsdagen, klantendagen, beurzen of evenementen. Op een ochtend of middag kunnen circa 100 mensen op deze manier kennis maken met EcoDrivingNederland. Door de mobiele rijsimulatoren kunnen wij op elke locatie staan met 1 tot 5 simulatoren.

Intensieve training

EcoDrivingNederland verzorgt ook intensieve trainingen die lijden tot een nieuwe rij-gewoonte. Ons rijgedrag is een van de meest onbewuste gedragingen, men is gewend te rijden op het gehoor en velen van ons hebben jaren geleden hun rijbewijs gehaald. Ondanks moderne technieken en motormanagement wordt er vaak gereden als of we nog in onze eerste auto reden. Voorafgaand aan de training wordt indien mogelijk het verbruik van de deelnemers geïnventariseerd. Met de deelnemers wordt gekeken of zij een persoonlijke verbeter doelstelling kunnen afspreken. Tijdens de training rijden de deelnemers een basis rit, daarna wordt theorie en praktijk oefeningen op de simulator met elkaar afgewisseld om nieuwe inzichten in de praktijk te oefenen. Bij elke rit wordt directe feedback gegeven omtrent brandstof gebruik, CO2 uitstoot, afstand, snelheid, versnellingen, schakelmomenten, etcetera Aan het eind van de training wordt een eind rit gereden, welke vergeleken wordt met de expert en de basis rit aan het begin van de training. Trainingen worden gegeven voor groepen tot 20 deelnemers, nemen circa 3 uur in beslag en kunnen door de mobiele rijstel simulatoren op elke gewenste locatie worden verzorgd. Per dag kunnen wij 2-3 groepen trainen.

Go4MVO programma

Het Go4MVO programma is een samenwerking van een aantal partijen. Hiermee wordt het bestaande wagenpark verduurzaamd, u bespaart op brandstof en onderhoudskosten en bewerkstelligt een aanzienlijke CO2 reductie. Bij het Go4MVO programma draait het om een aantal pijlers. Allereerst worden er brandstof-en milieubesparende technieken toegepast, daarnaast een training EcoDrivingNederland/Het Nieuwe Rijden, een mobiliteitspas en go4mvo dashboard waardoor de besparingen en milieuwinst op individueel en collectief direct inzichtelijk worden (feedback), tevens indien mogelijk incentives voor de deelnemers en tenslotte kan de resterende CO2 uitstoot gecompenseerd worden waardoor u een CO2 neutraal wagenpart heeft. Dit is voor veel bedrijven een goede manier om hoog op de CO2 of MVO prestatie ladder te scoren.


Bekijk ook onze energie vergelijk pagina.